Pyetje dhe pergjigje

1.1 Si printohen kodet personale?

kodet personale janë krijuar nga një makinë Quantic e zhvilluar në Gjenevë / Zvicër. Këto sisteme kanë kaluar testet NIST SP800-22 Test Suite te perputhshmerise për numrat e rastësishëm. Prandaj, ne mund të garantojmë se secili portofol është unik. Kodet personale gjenerohen jashtë linje, printeri nuk ka qasje në internet dhe punonjësit e kompanisë zvicerane të printimit me siguri të lartë janë nën mbikëqyrje të rreptë. Kompania është një nga kompanitë më të besueshme të shtypjes në Zvicër.

1.2 Kush i printon banknotat e bankës?

Icynotes janë printuar nga një kompani zvicerane e specializuar në printimin e sigurte në Zvicër a) Procesi i krijimit të cold portofol është i sigurt b) Një proces i sigurt zbatohet për të fshirë kodet private pasi të keni printuar setin e cold portofol c) Makineritë e shtypjes janë jashtë linje dhe jo te lidhura me internet d) Një firmë sigurie dhe një kompani auditimi mbikëqyrin të gjithë procesin.

1.3 Si mund të printoni asete te blockchain si banknota bankare?

Icynote ynë është një objekt i cili përmban kodin e aseteve në blockchain. Prodhohet me garancinë që njësia e këtij cold portofoli është unike.

1.4 Pse Icynotes printohen vetëm në Zvicër?

Zvicra ka një traditë të sigurisë së lartë, ligjet e saj për mbrojtjen e aseteve janë moderne dhe drejtësia e saj është e pavarur nga qeveria dhe nga mbajtësit e pushtetit. Eshte gjithashtu një vend që ka një histori nën të njëjtën qeverisje, njerëzit, për më shumë se 700 vjet.


2.1 A është kartëmonedha Icynote e përdorshme në planin afatgjatë? A mund ta përdor si një cold portofol ?

Kartëmonedha Icynote është fabrikuar duke përdorur letër speciale polimeri e cila është rezistente ndaj 74 gradë Celsius. Boja e përdorur është në gjendje të duroje një cikël të plotë të makinës larëse. Hologramet që mbrojnë çelësin privat janë gjithashtu në gjendje të mbrojnë bojën nga lagështia dhe uji. E gjithë kartëmonedha është afatgjatë për të paktën 20 vjet. Kjo kartëmonedh e cold portofol është një nga kartëmonedhat më të sigurta dhe më të qëndrueshme në botë

2.2 Si mund ta transferoj cold portofol te një përdorues tjetër?

Gjatë pagesës, çdo përdorues me aplikacionin e duhur celular mund të verifikojë pasuritë totale në Icynote. Një nënshkrim dixhital mbron marrësin nga kopjet e paautorizuara. Nëse marrësi nuk e ka aplikacionin, ai / ajo duhet ta shkarkojë atë nga App Store zyrtar. Mos bëni asnjë transaksion pa kontrolluar bilancin. Marrësi duhet të kontrollojë vizualisht Icynote dhe se është në gjendje të mirë dhe të verifikojë të gjithë elementët e sigurt të treguar në aplikim - te ngjashëm si kur pranon një kartëmonedhë.

2.3 Si ta ngarkoj ose shtoj kriptovaluta në portofolin tim ?

Ju mund të karikoni Icynote tuaj duke dërguar Bitcoins në kodin QR të cold portofol. Sigurohuni që ta skanoni dhe kontrolloni 4 numrat e fundit të shtypur në Icynote. Pas dërgimit të numrit të Bitcoins prisni disa minuta dhe më pas keni përfunduar gjithçka. Ju mund të bëni një kontroll në kohë reale me Aplikacionin tonë Icynote duke skanuar përsëri kodin QR të shtypur në Icynote dhe duke e emëruar atë. Ju gjithmonë mund të konsultoheni me balancen e cold portofolit tuaj edhe kur nuk keni balance ne te.

2.4 A mund ta përdor per shumë herë?

Ju mund të merrni Bitcoins sa herë që dëshironi, numri i Bitcoins që merrni në cold portofol është i pakufizuar. Sigurohuni që Icynote juaj nuk është as i dëmtuar, as i gërvishtur ose, në këtë rast, mbajeni të sigurt dhe të paarritshëm për palët e treta. Nëse dëshironi të shpenzoni ose tërhiqni fondet tuaja nga Icynote, ju mund ta transferoni Icynote (si para) ose ta gervishni ate dhe t'i kaloni ato vlera që gjenden në të.


3.1 Si mund të jem i sigurt që pronari i mëparshëm i kartëmonedhës nuk e ka lexuar kodin privat?

Eshtë vendimi juaj nëse e pranoni Icynote apo jo. Nëse e pranoni, duhet të kontrolloni që kartëmonedha nuk është as e thyer, as e gërvishtur dhe as e dëmtuar dhe se e merrni nga një burim i sigurt. Ky portofol mbrohet nga dy shtresa, njëra metalike dhe tjetra është një polimer, që të dy reflektojnë dritë, madje edhe nga lazer, duke e bërë kështu të pamundur të shohësh se çfarë shtypet brenda. Eshtë gjithashtu e pamundur ta skanoni atë me një skaner magnetik, me rreze X ose statike. Sidoqoftë, nëse transaksioni juaj është i një natyre thelbësore, është më mirë ta gervishni Icynoten dhe të transferoni pasuritë nga një Icynote në një Icynote tjetër, duke siguruar që homologu juaj do t'ju transferojë shumën e pritur.

3.2 Çfarë ndodh nëse e humbas kartëmonedhën time?

Nëse humbni kartëmonedhën tuaj, ju humbni paratë, shenjat ose çfarëdo që keni brenda cold portofolit tuaj . E njëjta gjë është e vërtetë nëse humbni një shufër ari ose para. Nëse kjo ndodh, na vjen keq por nuk mund ta rimarrim në asnjë mënyrë pasi as nuk mbajmë shënime dhe as kemi një kopje të kodeve tuaj privatë. Ne konfirmojmë, edhe një herë, se shkatërrojmë të gjithë kodet privatë kur printojme kartëmonedhën.

3.3 Si mbrohet portofoli im i ftohtë?

Ju duhet ta mbroni vetë cold portofolin tuaj në të njëjtën mënyrë që mbroni të hollat ​​tuaja ose dokumentet e çmuara. Askush nuk mund ta lexojë kodin privat, të skanojë ose të përdorë fondet tuaja nëse e mbani larg për palët e treta. Cryptomonedhat tuaja janë të grumbulluara në blockchain dhe të mbrojtura nga palët e treta., Nuk ekziston asnjë teknologji që e lejon këtë pa kodin privat. Mënyra e vetme për të lexuar çelësin privat është duke gërvishtur dhe shkatërruar kartëmonedhën dhe pastaj po, duke lexuar kodin privat (pasi një kartëmonedhë është gërvishtur, dëmtuar ose është hapur nuk mund të transferohet në mënyrë të sigurt tek askush, kodi privat atëherë komprometohet).

3.4 Sa të sigurta janë kartëmonedhat?

Kodi privat mbrohet fizikisht nga një hologram metalik dhe një shtresë mbrojtëse polimeri. Vetëm tre kompani në botë e aplikojnë këtë teknologji hologrami dhe është shumë e vështirë për t’u kopjuar. Për më tepër, ne përdorim bojëra të veçanta magnetike për shtypjen e kompensuar, shtypjen si intaglio dhe 30 karakteristika të tjera sigurie shumë konfidenciale.

3.5 Pse është kjo zgjidhje më e sigurt se portofolet e tjera?

Disa keqdashes mund të lexojnë portofolet elektronike. Pra, nëse kodet tuaj privatë rrezikohen, pasi të keni ngarkuar fondet tuaja në portofol, hakerat mund t'i vjedhin ato. Një problem tjetër është që ju duhet të shtypni një kod, zakonisht një listë e frazave kryesore dhe procesi i shtypjes së frazave kryesore krijon shkelje. Për shembull, nëse përdorni një printer të lidhur me WiFi, kompjuteri juaj do ta dërgojë skedarin tuaj në printerin tuaj të painkriptuar. Në teori, kjo do të thotë që kushdo që ka depërtuar në rrjet mund të shohë skedarin dhe ta vjedhë atë.

3.6 Çfarë ndodh nëse kompania juaj hakerohet?

Gjasat e piraterisë së procesit tonë fizik të krijimit në Zvicër nuk ka gjasa, ne punojmë jashtë linje kështu që çdo pirateri duhet të kryhet fizikisht. Ne shtypim duke përdorur një proces në kohë reale, kështu që cold portofol ekzistojnë vetëm 10 minuta nga krijimi deri në fshirje. Çdo skedar i ri i cold portofol fshihet nga portofoli tjetër . Në fund të procesit, një kompani sigurie analizon hard disqet e printerit dhe fshin çdo informacion në lidhje me procesin e printimit. Ne jo vetëm që fshijmë skedarët, por kemi shkatërruar edhe hard drive-in nga një kompani e sigurt.

3.7 Si mund të di nëse kodi privat i kartëmonedhës time është i rrezikuar?

Çdo Icynote i fabrikuar nga ne është unik, askush nuk mund ta shohë atë nga krijimi në printim. E vetmja mënyrë që ndokush mund ta shohë kodin privat është duke gërvishtur Icynote. Ky është një proces i pakthyeshëm. Kështu që, ju mund të shihni dhe ndjeni nëse kartëmonedha është “hapur” dhe për këtë arsye është komprometuar.


4.1 Si gjenerohen cold portofol?

Ne i gjenerojmë ato në një dhomë të pastër, nën mbikëqyrjen e një noteri zviceran dhe një kompanie auditimi. Çdo Icynote është unik, kodi privat shtypet vetëm një herë dhe nuk mbahen kopje. Nëse e humbni Icynote-in tuaj, ju i humbni asetet tuaja. Ne respektojmë standardin e pajtueshmërisë NIST SP800-22 Test Suite për gjeneratorin e numrave të rastësishëm që krijon cold portofolin .

4.2 Çfarë është një portofol hardware?

Një portofol harware është një pajisje elektronike e cila ruan disa kode private kripto. Zakonisht, rruga nga gjenerimi i kodit privat tek instalimi i portofolit harware mund të komprometohet sepse kjo kryhet nga një kompjuter i pasigurt me WiFi i hapur. Vështirësia dhe niveli i njohurive të software dhe pajisjes së kërkuar është i lartë, kështu që kjo nuk rekomandohet për njerëzit privatë, por për profesionistët e IT-së. Pra, kjo është arsyeja pse ne nuk rekomandojmë pajisje elektronike për cold portofol. Nga një këndvështrim tjetër, askush nuk mund të certifikojë hardwarin dhe prodhimin e krijuesve të çipave.

4.3 Si mund ta kontrolloj historinë e transaksioneve të mia dhe provën e pronësisë së parë?

Adresat e kriptos nuk janë si deklaratat bankare; nuk ekziston asnjë entitet qendror që i menaxhon ato. Ju jeni përgjegjës për regjistrimin e historisë tuaj të transaksioneve në mënyrë të besueshme dhe të sigurt. Nëse e mbani atë në një platformë Exchange si Coinbase, Kraken, etj, nuk keni kontroll mbi kodet tuaj privatë. Nëse blini një Icynote, bilanci fillestar është 0.00 dhe nëse jo, nuk është i ri. Ju mund të përdorni Aplikacionin tonë Icynote për të mbajtur gjurmët e të gjitha transaksioneve hyrëse drejtpërdrejt në blockchain.


5.1 Si i shmangni njerëzit që të kenë çelësin tim privat?

Kodet privatë janë futur brenda në kartëmonedhë gjatë procesit të sigurt të fabrikimit. Në mënyrë që të siguroheni që askush nuk përdor kodet tuaj, ju gjithmonë duhet t'i mbani Icynotes tuaj larg për palët e treta. Mbajini ashtu si mbani para.

5.2 Po sikur një nga punonjësit e kompanisë tuaj të fitojë akses në disa prej kodeve privatë?

Protokolli ynë dhe procesi ynë i sigurisë nuk lejojnë askënd të shohë kodet privatë gjatë procesit të krijimit dhe as gjatë procesit të printimit. Për më tepër, sistemi i menaxhimit të printimit së sigurisë përputhet me ligjet dhe rregulloret në fuqi në Zvicër.

5.3 Çfarë mund të bëj nëse portofoli im është bosh pas disa vitesh?

Nëse portofoli juaj është bosh, kjo do të thotë që dikush e ka hapur dhe e ka gërvishtur dhe lexuar kodin privat. Ju duhet ta mbani atë në një vend të sigurt.

5.4 A mund të udhëtoj me Icynotes dhe çfarë duhet të deklaroj në doganë?

Ju mund të keni shumë bitcoin ose pasuri në Icynotes tuaj. Ata nuk janë të depozituar fizikisht në cold portofoli, por në blockchain. Në çdo rast, mos e lini policinë ose askënd të hapë Icynotes tuaj. Bëni ata të vendosin në një qese të mbyllur dhe të kontaktoni avokatin tuaj. Ju nuk jeni duke transportuar pasuri, ju po transportoni një fjalë kyçe për të hyrë në pasuritë tuaja në blockchain.

5.5 A mund t'i ngarkoj Icynotes me Bitcoins dhe t'i shes ato si biznes?

Po, kjo varet nga ju dhe besimi nga personi që do të marrë Icynotes . Kini kujdes, shitja dhe blerja e Bitcoins në disa vende është e paligjshme. Një transaksion në Bitcoins përfshin disa kosto që duhen paguar për Blockchain, por kur transferoni një Icynote nuk ka kosto dhe humbje të energjisë. Për biznesin tuaj, ju mund të ngarkoni çmimin e vlerës së "Icynotes" Pasuritë që keni ngarkuar + Çmimi i Icynotes të reja.

5.6 A mund ta transferoj cold portofolin tim Icynote?

Po, ju mund të paguani me Icynote tuaj si me para në dorë. Nëse personi nga pala tjetër nuk e pranon Icynote, mund të gervishesh kodin dhe të transferosh pasuritë duke përdorur një aplikacion.

5.7 Po sikur gjatë procesit të transferimit, të shkruaj gabimisht kodin privat, a mund të humbas pasurinë?

Jo, ju mund të transferoni Bitcoins vetëm nëse shtypni saktësisht kodinprivat. Por duhet të SIGURONI që cold portofoli i marrjes është i saktë pasi dërgimi këtu është i pakthyeshëm. Përsëri, nëse transferoni Bitcoins tuaj në një adresë të gabuar, ju i humbni Bitcoins. Kjo është arsyeja pse është më mirë për të transferuar Icynotes fizikisht.

5.8 Po sikur vendi im të kërkojë të bllokoje llogarinë time të kriptos?

Kjo është e pamundur, askush në botë nuk mund të bllokojë një llogari të cold portofol ose një Icynote. Pra, për sa kohë që ju e mbani atë fizikisht larg nga të tjerët asnjë gjykate, polici ose qeveria nuk mund t'ju detyrojë, ju jeni pronari dhe e kontrolloni atë.

5.9 A e ndani informacionin tim me ndonjë qeveri apo edhe me autoritetet zvicerane?

Jo, ne shesim Icynotes me një çmim shumë të ulët, ne nuk na kërkohet të mbajmë regjistrat tuaj dhe ju mund të blini kartëmonedhat tuaja pa zbuluar te dhenat tuaj personale. Procesi i krijimit është një operacion matematikor i cili mund të zhvillohet edhe në internet. Pra, ne nuk bëjmë asgjë të paligjshme, ne vetëm shtypim një kod dhe shesim një dokument të printuar.

5.10 Si t'i kthej kriptovalutat e mia përsëri te kembyeshme?

Në mënyrë që të dërgoni Bitcoins tuaj në një portofol tjetër, duhet të gërvishtni cold portofolin dhe të merrni kodin privat që përmban. Shumë zgjidhje ekzistojnë në treg.


6.1 Si ta instaloj aplikacionin Icynote?

Shkoni te Apple Store ose Google Play Store për aplikacionin , origjinal dhe të sigurt të Icynote. Instaloni atë dhe filloni të skanoni Icynotes tuaj për të kontrolluar vlerën e Bitcoins brenda Icynote ose për të kontrolluar nëse Icynote është i vërtetë.

6.2 Si mund ta di nëse jam duke përdorur një aplikacion origjinal?

Bleni një Icynote nga një shitës i autorizuar, le ta emërtojmë atë një Portofol A dhe më pas të gjejmë një QR Code te nje portofoli tjetër që nuk vjen nga kompania jonë, le ta emërtojmë atë Portofolin B, së pari, skanoni Portofol-in tuaj A dhe kontrolloni kodin dhe nëse Icynote e njeh atë si origjinal , atëherë skanoni Portofolin B nëse thotë se ky nuk është origjinal, atëherë ka shumë të ngjarë të keni një aplikacion të vërtetë.

6.3 A mund të transferoj Bitcoins me Aplikacionin Icynote?

Jo, mbase në të ardhmen mund ta shtojmë këtë funksionalitet. Por, bazuar në rregulloret dhe ligjet e shumë vendeve, ne preferojmë të "lejohemi" kudo dhe që secili përdorues mund të shkarkojë një aplikacion të vlefshëm në vendin e tij / saj.

6.4. Çfarë mund të bëj me Aplikimin Icynote?

Ju mund të shtoni Icynotes të reja, të kontrolloni bilancin tuaj, të kontrolloni bilancin e përgjithshëm të të gjitha kartëmonedhave tuaja, të ndryshoni monedhën, të riemërtoni Icynotes tuaj dhe të mësoni rreth sigurisë dhe mënyrës se si funksionon. Ju nuk mund të transferoni Bitcoins me Aplikacionin tonë, ju mund të zgjidhni vetë programe specifike të sigurta.


Asistence e menjehershme

Ne jemi në dispozicion dhe të lutur t'u përgjigjemi pyetjeve tuaja dhe t'ju ndihmojmë për cdo problem.

*pergjigjet brenda 48 oreve
****** Në dispozicion 5/7 ditë nga ora 9 e mëngjesit deri në 8 pasdite UTC + 1
(Frengjisht, Gjermanisht, Anglisht , Spanjisht)
Buy your wallets